• VEĽKONOČNÉ SVIATKY


          • Veľká noc patrí medzi najväčší kresťanský sviatok. Počas veľkonočného obdobia kresťania oslavujú zmŕtvychvstanie Ježiša Krista. Tento týždeň sa v 2.A triede niesol v duchu VEĽKEJ NOCI. Na hodinách čítania sa žiaci naučili veľkonočné vinše a riekanky. Pripomenuli si veľkonočné symboly-baránok, kríž, oheň, sviečku, vajíčko, korbáč a typické veľkonočné jedlá od ZELENÉHO ŠTVRTKU po VEĽKONOČNÝ PONDELOK. Hodiny čítania boli spestrené Rozprávkou o maľovanom vajíčku. Veľkonočné zvyky a tradície sme preniesli aj na hodiny anglického jazyka, kde sa žiaci naučili novú slovnú zásobu. Na hodinách matematiky žiaci počítali príklady a slovné úlohy zážitkovým učením. Veľkonočného zajaca a vajíčka maľovali na hodinách výtvarnej výchovy. Všetci chlapci sa tešili na VEĽKONOČNÝ PONDELOK-polievanie a šibanie dievčat. Dnes žiaci opustili brány školy a tešili sa na veľkonočné prázdniny.
            Mgr. Jana Letková

          • 🌿🐣💦 VEĽKÁ NOC V NAŠICH RODINÁCH


          • V Komjaticiach bola vždy Veľká noc bohatá na tradície a zvyky, z ktorých sa mnohé zachovávajú dodnes. V duchu motta poznajme minulosť, aby sme si vedeli vážiť prítomnosť, sme sa na hodine literatúry spolu so siedmakmi  z triedy A a B “pozreli” na niektoré z nich. Myšlienkové pochody sme si naštartovali počas brainstormingu. Neskôr žiaci opísali Veľkú noc vo svojich rodinách. Hovorili o zvykoch, tradičných jedlách a priebehu sviatkov u nich doma. Pripomenuli sme si podstatu Veľkej noci, ktorá je pre kresťanov oslavou zmŕtvychvstania Ježiša Krista po jeho smrti na kríži. Počas “náučného čítania” sme sa dozvedeli niečo nové a utvrdili sme sa v tom, čo sme o veľkonočných sviatkoch už vedeli. 

            So siedmakmi Vám prajeme požehnanú Veľkú noc… 🌿🐣🥚

            PaedDr. Lucia Repková

          • VIA HISTORICA


          • Dňa 5.4.2023 nás navštívila v komjatickom kultúrnom dome šermiarsko-divadelná kumpánia Via Historica a ponúkla nám štylizovanú hodinu dejepisu - cestu slovenskou históriou. 
            Žiaci mali možnosť vidieť dobové kostýmy, historické zbrane i šermiarske súboje v humorných divadelných scénkach, zážitkovou formou sa dozvedeli o historických faktoch a boli interaktívne zapájaní do programu.
            Ďakujeme.

            (Príspevok: PaedDr. Lucia Repková)

          • Pytagoriáda

          •  V marci sa naši šikovní žiaci zúčastnili na okresnom kole matematickej súťaže Pytagoriáda. Úspešne nás reprezentovali: kategória P3 - Lukáš Majtán (III.A); kategória P6 - Natálka Dragúňová (VI.A); kategória P8 - Nataša Hralová a Jozef Bálint (VIII.A). Žiaci v kategóriách P6 a P8 nás budú reprezentovať na celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční 23.05.2023. Ďakujeme aj pani učiteľkám A. Cagáňovej, D. Mešťanovej za prípravu na súťaž.
            Gratulujeme a držíme palce.

            pVeronika Andočová

          • Exkurzia do obecnej knižnice

          • Marec je mesiacom knihy. Práve pri tejto príležitosti sa žiaci 4.A a 4.B zúčastnili dňa 30.3.2023 exkurzie do obecnej knižnice. Pani knihovníčka žiakov oboznámila s knižničným poriadkom, ukázala a vysvetlila, ktoré knihy sú pre deti vhodné. Nakoniec si žiaci krátke úryvky z knižiek, ktoré ich zaujali, aj prečítali.
            Za krásny zážitok ďakujeme pani Kamile Nosianovej

            Triedne učiteľky Mgr. Mária Machatová a Mgr. Lucia Sabopálová