• SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Prinášame Vám fotoreportáž zo slávnostného ukončenia školského roka 2022/23 a z oceňovania úspešných žiakov a reprezentantov tried, ktoré sa konali 30. júna 2023 v tančiarni ZŠ Ondreja Cabana v Komjaticiach.

            Pán starosta Peter Hlavatý, pani riaditeľka Mgr. Marta Gocníková a pani zástupkyne Mgr. Martina Karasová a Mgr. Martina Maďarová ocenili najšikovnejších žiakov za výborný prospech, reprezentáciu školy a za účasť na rôznych olympiádach a súťažiach.

            Zároveň sme sa dnes rozlúčili s našimi pani učiteľkami Mgr. Marikou Kéryovou, Mgr. Darinkou Mešťanovou, Mgr. Nórou Adamcovou a s pani asistentkou PhDr. Mirkou Podsklanovou, ktorým patrí veľké poďakovanie za doterajšiu prácu v našej škole a želáme im do budúcnosti veľa energie, optimizmu a síl.
            Pred oficiálnou časťou odovzdali pani učiteľky svojim žiakom vysvedčenia v jednotlivých triedach. 

            Milé deti, užívajte si ten krásny čas voľna, slnenčných lúčov, kúpania sa, dovolenkovania s rodinou, prázdninovania u starých rodičov, hrania sa s kamarátmi, príjemného ničnerobenia a plnenia si prázdninových plánov až pokiaľ opäť nezazvoní školský zvonček...
            Prajeme Vám príjemne strávený čas!

          • Beh Olympijského dňa

          • Tradičný Beh Olympijského dňa sa v našej základnej škole uskutočnil vo štvrtok 29. júna 2023. 
            Podujatie zabezpečovala pani učiteľka Mgr. Katarína Papierniková. 
            V peknom a slnečnom počasí zvádzalo medzi sebou súboje o najrýchlejšieho bežca viac ako 150 chlapcov a dievčat, rozdelených do kategórií podľa ročníkov. Na pretekárskej dráhe si tak mohli zároveň overiť športovú zdatnosť nadobudnutú počas školského roka, vzájomne sa spoznať a prejaviť svoju súťaživosť. 
            Bežcov v cieli čakalo osvieženie v podobe chutnej vody.
            Túžba byť tým najlepším a skončiť v cieli ako prvý poháňala  každého z pretekárov, k čomu im výdatne pomáhalo hlasné povzbudzovanie spolužiakov či kamarátov. 
            Výkony troch najlepších v každej z kategórií odmenili pani učiteľka Mgr. Katarína Papierníková, pán učiteľ Mgr. Martin Vanko, pani riaditeľka a pani asistentka víťaznými pohármi, diplomami a vecnými cenami.

            Oceňujeme snahu všetkých zúčastnených školákov, ktorí podali výborné výkony a sme radi, že sa na pretekoch zúčastnili a víťazom srdečne gratulujeme!

          • ❤️POSLEDNÝ ROZLÚČKOVÝ TEAMBUILDING 9.A❤️

          •  

            Poslednou zážitkovou aktivitou, ktorú 9.A trieda prežila s triednou učiteľkou Luckou Repkovou bola návšteva Gravity Laser Arény + Game room v Nitre. Zahrali sme si úžasnú modernú tímovú hru. V aréne s dokonalou tmou, hmlou a osvetlenými prekážkami sme spojili hru, šport a zažili zábavu. Suchý nevyšiel nikto. 😃 Po boji sme si dali krátky rozchod v Mlynoch. Potom naše kroky smerovali do historickej časti Nitry, pod hrad, kde sme relaxovali a debatovali. Neskôr na nás čakala talianska pizzeria. Deň sme zavŕšili rozlúčkovým neskorým obedom. A…či sme fajnšmekri, to posúďte sami z fotiek. Najedení dosýtosti, spokojní a s úsmevom sme sa pobrali domov…

            Zažili sme úžasný deň, na ktorý nám ostanú pekné spomienky. Deťom ďakujem za disciplinovanosť a za to, že sme boli spolu. ❤️

            Triedna pani učiteľka Lucia Repková

          • Návšteva kina

          • Žiaci 8.A, 8.B a 9.B si spríjemnili koniec školského roka a čakanie na vysvedčenie návštevou kina v Nitre. Film sa im páčil, užili si občerstvenie aj potulky nákupným centrom.
            P. učiteľky Hanesová, Buranská, Andiová

          • Náučno- poznávací výlet 7.A a 7.B triedy - Levický hrad a Atlantis


          • Naši siedmaci dnes navštívili mesto Levice, konkrétne Levický hrad a vedeckú výstavu Atlantis. Na Levickom hrade žiaci absolvovali odborný výklad, kde sa dozvedeli základné informácie o vzniku a histórii hradu. Sprievodca nás zaviedol aj do podzemia,kde sme videli, ako fungovala šachta, kde sa vetrali nebezpečné plyny z kanónov počas bojov. Po krátkej prestávke pod hradom sme sa presunuli do  Atlantisu, kde sme si mohli vyskúšať rôzne fyzikálne hračky a hlavolamy. Mali sme aj zaujímavú prednášku o “AI” (umelá inteligencia), dozvedeli sme sa o špeciálnom robotovi, vyvinutom v Saudskej Arábii, ktorý sa volá Sofia. Vyskúšali sme si aj Google Assistant, kde sme príkazmi hlasom menili farbu svetla. Nevynechali sme ani “VR” (virtuálna realita) a nakoniec sme sa vybláznili v bublinovej miestnosti. Výlet sme zakončili výborným hamburgerom a pizzou. 
            Mgr. Kéryová, Ing. Šilhavíková, Mgr. Žáčiková a Vaši siedmaci

          • Opekačka

          • Takto si dnes naši piataci a šiestaci užili predprázdninovú 
            opekačku v Štrkárni 👌😎

          • 🇬🇧🇬🇧🇬🇧Vyhodnotenie medzinárodnej jazykovej súťaže Englishstar 🇬🇧🇬🇧🇬🇧


          • Žiaci našej školy sa aj tento školský rok zapojili do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku 🇬🇧“ENGLISHSTAR” ,kde si mohli otestovať svoje schopnosti a jazykové zručnosti z angličtiny. Do súťaže sa zapojilo 51 žiakov z prvého a druhého stupňa, ale medzi týmito hviezdami extra zažiarili dvaja žiaci, a to žiak štvrtého ročníka Oliver Škrabák a žiak ôsmeho ročníka Miroslav Šimo, ktorí napísli test na 100%. Veľká pochvala patrí aj všetkým ostatným žiakom, ktorí mali odvahu zúčastniť sa tejto súťaže a vyskúšať si svoje vedomosti. Aj naďalej sa budeme vzdelávať a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

          • Po stopách našich predkov  🤍💙❤️ rovesnícke dejepisné divadlo

          •  

            Dnes sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili na trochu netradičnom divadelnom predstavení, ktoré si pre nich pripravili naši siedmaci. Tí sa tento rok na hodinách dejepisu venovali dejinám Slovanov, našich predkov, ktoré sú úžasne bohaté, preto sme sa spoločne rozhodli ich  sprostredkovať menším žiakom, ktorých dejepis este len čaká :). Tretiaci a štvrtáci sledovali príbehy našich predkov od príchodu Slovanov do strednej Európy, cez Samovu ríšu a boje s Avarmi, až po Veľkú Moravu a jej významné kniežatá: Pribinu,  Mojmíra, Rastislava či Svätopluka. Nechýbala ani slovanská mytológia od pohanských bohov (Parom a Morena vzbudili rešpekt 😄), až po príchod Cyrila a Metoda, ktorí priniesli písmo a šírili kresťanstvo. Naši menší spolužiaci si mohli vyskúšať, aké je to písať hlaholikou v prítomnosti samotných solúnskych bratov :). Príbeh sme zakončili povestnou legendou o troch Svätoplukových prútoch, ktoré symbolizovali rozpad Veľkej Moravy a príchod maďarských nájazdníkov. 

            Týmto nesmierne a z celého srdca ďakujem našim siedmakom za ich  ÚŽASNÉ!!! herecké výkony, odvahu, vytrvalosť a chuť byť súčasťou tohto krásneho podujatia. Mať laskyplný vzťah ku svojim koreňom, Slovensku a jeho dejinám je dnes dôležitejšie ako kedykoľvek predtým a ja som nesmierne rada, že sme ich takýmto spôsobom mohli priblížiť našim mladším žiakom. Zároveň úprimne  ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na výrobe kostýmov, scény a rekvizít, ktorých sme potrebovali hojne, za ich obetavosť a kreativitu. Ste perfektní!

            Osobitná pochvala patrí našej režisérke a scenáristke Tamarke Vankovej zo 7.A, ktorá celé divadlo vymyslela, napísala scenár pre jednotlivé postavy a všestranne pomáhala s obsadením a réžiou celého predstavenia. 👏👏👏
            Rovnako letí osobitná pochvala: Matejovi Martišovi za jeho herecké nasadenie a zápal pri stvárnení svojej trojroly👍, rovnako tak  Marekovi Villemovi za jeho presvedčivú trojrolu, Matúšovi Uherovi za veľmi autentickú dvojrolu ❤️ a našim skvelým krojovaným rozprávačkám: Mii Pizúrovej, Peťke Fridrichovej a Alenke Patassyovej. Hoc všetci ste boli skvelí! 

            No a na záver ďakujeme našim milým tretiakom, štvrtákom a ich pani učiteľkám, že boli takým skvelým publikom a dodali nám krásnu spätnú väzbu. 

            Kolektív žiakov zo 7.A a 7.B triedy a ich hrdá dejepisárka Mirka Müllnerová

          • Školský výlet Repište - deň druhý 

          •  

            V sobotu 24.6. sme po výdatných raňajkách začali deň logickou a vedomostnou hrou ESCAPE ROOM,  v ktorej naše 4 súťažné tímy (Mokrí  banditi, Modrý Rudolf, Červení diabli a Lúčne koníky :)) riešili rôzne úlohy a rébusy s cieľom dopracovať sa k finálnej úlohe, ktorú prví úspešne vyriešil tím  Lúčne koníky👍. Po chutnom obede nasledovali vodné športové disciplíny a zábavné aktivity, po ktorých sme takmer všetci ocitli v bazéne:) Odvaha a dobrodružný duch našim šiestakom rozhodne nechýba 😆. Vydarený deň sme zakončili športovými aktivitami a nočnou špeciálnou hrou na schovávačku pod názvom "Ilumináti." Zajtra po obede nás čaká odchod domov a my musíme skonštatovať, že nám toto miesto a aj naši animátori spolu s Veľkým bratom budú veľmi chýbať. A preto sa sem radi o rok vrátime;) 

            Šiestacki výletníci a ich triedne učiteľky Mirka Müllnerová a Veronika Andočová

          • Školský výlet Repište - deň prvý 💪

          • V piatok 23.6. sme sa s našimi šiestakmi vybrali na trojdňový výlet do Repišťa, kde sa nachádza výletníkmi mimoriadne obľúbená Chata u Daniela. Cestou sme sa zastavili na hrade Revište, vychutnať si obedný piknik medzi monumentálnymi hradnými múrmi.    Po príchode na chatu nás privítal Veľký brat  a spolu s animátormi  Kajou a Oliverom nám predstavili dôsledné pravidlá pobytu a bohatý program plný adrenalínových aktivít:). Už prvý deň sme sa naučili, že pokyny treba počúvať na slovo, bez práce nie sú koláče a poriadok a disciplína musí byť, inak príde tornádo 😁. Nasledovala aktivita "Agent 00prd" - vedomostná pátračka po Sklených Tepliciach. Po návrate nás čakala dobrá  večera a po nej prišli na rad  športové hry, po ktorých niektorí skončili v bazéne:) Dnešný deň sme zakončili vedomostno - zábavnými večernými aktivitami a nezabudnuteľnou nočnou hrou, v ktorej naši mladí dobrodruhovia museli prekĺznuť do chaty tak aby sa vyhli baterkám nočných strážcov. Veru, aj sprchu a posteľ si tu treba zaslúžiť :). 

            Piatkový deň dopadol na jednotku!

            6.A, 6.B a triedne učiteľky Mirka a Veronika

          • Škola v prírode

          • Škola v prírode
            Deň 4. 
            Predposledný deň taktiež začal rannou rozcvičku. Doobeda si s animátormi ešte užili posledné hry a aktivity, ktoré sa im asi zo všetkých páčili najviac. Keďže slnko svietilo už od rána a bolo veľmi teplo, v poobedných hodinách sme sa vybrali na kúpalisko Čajka. Žiakom sa na kúpalisku veľmi páčilo, aspoň trošku sa schladili v tento horúci deň a vyskúšali si svoje plavecké schopnosti, ktoré sa minulý rok na plaveckom výcviku naučili. Keď sme sa vrátili do hotela čakali na nás animátori, s ktorými sme mali záverečné vyhodnotenie a odovzdávanie darčekov. Večer na nás už čakalo pripravené ohnisko a opekanie špekackov bolo v plnom prúde.
            Deň 5.
            Skoro ráno nás tentokrát prebudila búrka. Čakal nás deň balenia a odchodu zo školy v prírode a tak nielen nám bolo smutno, že odchádzame, ale zrejme aj Bojniciam 😆
            Napokon nám však vykuklo slniečko, aby nám spríjemnilo posledné chvíle balenia a upratovania izieb. S ochotným personálom a úžasnými animátormi sme sa s úsmevom rozlúčili a spokojní a šťastní sme vyrazili na cestu domov.

            Mgr. Sabopálová, Mgr. Machatová, PaedDr. Hanesová

          • Piataci a matematika

          • PIATACI A MATEMATIKA Na hodinách matematiky sme s V.A a V.B veľa počítali a rysovali, ale aj sa trošku zabávali napríklad pri tvorbe projektov “Pôdorys domu” alebo “Matematika, kvety a hudba”. Ďakujem šikovným žiačkam a žiakom za ich celoročnú prácu a želám krásne prázdniny ❤️ Mgr. Veronika Andočová a triedy V.A a V.B

          • Škola v prírode Deň 3

          • Škola v prírode
            Deň 3.
            Aj tento deň žiaci začali krátkou rozcvičku. Po raňajkách mali aktivity a hry s animátormi. V poobedných hodinách sme sa opäť so žiakmi vydali lesnými cestičkami tentokrát k Dinoparku, ktorý sme si aspoň zvonka obzreli, a dostali sme sa až k Bojnickému zámku. V Bojnickom zámku nás čakalo rozprávkové dobrodružstvo. Postavičky z rozprávok nás sprevádzali zámkom, pričom hrali tri krásne rozprávky: Žabí princ, Pyšná princezná a O dvanástich mesiačikoch. Žiakom sa to veľmi páčilo a plní zážitkov a poučení z rozprávok sme sa vrátili opäť do hotela, kde na nich čakali už animátori. Večernú opekačku nám žiaľ zrušila búrka.

            Mgr. Sabopálová, Mgr. Machatová, PaedDr. Hanesová

          • Škola v prírode (2. deň)

          • Škola v prírode
            Deň 2.
            Deň sme začali skvelou rozcvičku, ktorú si pre nás animátori pripravili vonku v prírode na čerstvom vzduchu. Po výborných raňajkách sme sa so žiakmi vybrali na menšiu turistickú túru a z hotela sme sa lesnými cestičkami dostali k Čajke v oblakoch a potom až ku Bojnickej ZOO. V zoologickej záhrade sme videli rôzne exotické zvieratá napr. slony, surikaty, zebry,  opice, levy... ale i zvieratá našich lesov ako napr. medvede, jelene, orly... Po návšteve ZOO sme sa presunuli do Zrkadlového bludiska, kde si žiaci vyskúšali svoje orientačné schopnosti. Našťastie nikto nezablúdil a všetci sme sa spokojní a trošku aj unavení vrátili do hotela, kde na nás čakal obed a animačný program až do večera, ktorý bol zavŕšený obľúbenou diskotékou.

          • Deň kvetov a hudby

          • Takto sme si užili hudobný deň kvetov :). Obzvlášť ďakujeme našim mladým umelcom Maťovi Čermanovi z 9.B a Sofii Repkovej z 8.A, ktorí nám svojou hrou na harmonike a gitare spríjemnili prestávky:) Tešíme sa aj z našich štvrtákov, ktorí nám poslali kvetinový pozdrav zo školy v prírode 🤗

            Žiacky parlament vám všetkým želá krásne leto! 🌞 🌺 🎷

          • Výlet Bojná - 2.A a 2. B trieda

            • Výlet Bojná - 2.A a 2. B trieda

            Dnes 20.6.2023  žiaci 2.A a 2.B triedy absolvovali školský výlet v Bojnej. Po príchode do Ranča pod Babicou sme navštívili ZOO, po ktorej nasledovalo vystúpenie sokoliarov. Po úžasnom predstavení sa žiaci vyšantili v parku a pochutili  na výbornom obede. Nechýbal ani nákup suvenírov, na ktorý sa žiaci veľmi tešili. Spokojní a plní zážitkov sme sa šťastne vrátili do školy, kde nás s radosťou privítali rodičia. Ďakujeme deťom za skvelý deň, disciplinovanosť a krásne zážitky, ktoré nám určite dlho zostanú v našich spomienkach.
            Mgr. Jana Letková, Mgr. Antónia Martinásková a Ing. Silvia Kajanovičová

          • Poďakovanie - projekt FAST HEROES

          • ZÍSKALI SME OCENENIE V RÁMCI PROJEKTU FAST HEROES

            Koordinátorkou projektu v našej škole je PaedDr. Katarína Hanesová, ktorej patrí veľká vďaka.

            POĎAKOVANIE ❤️

            Milí naši riaditelia, učitelia, ambasádori FAST!

            Chceli by sme sa vám poďakovať za vašu úžasnú prácu, podporu a účasť v projekte FAST HEROES. Na učiteľskom samite v Aténach sa zišli predstavitelia 26 krajín z celého sveta a spojili sme sa v spoločnej misii šíriť osvetu o ochorení, aby naše deti neprichádzali o svojich starých rodičov.

            Boli ste vychválení, za vašu prácu a deti zo Slovenska opäť medzinárodne ocenené.  Predovšetkým Vám a všetkým deťom chceme poďakovať, že ste sa zapojili. Veríme, že vďaka vedomostiam, ktoré deti  a ich rodiny dostali sa zvýši počet tých pacientov, ktorí sa dostanú do nemocnice včas, aby im lekári dokázali pomôcť. Toto bola naša misia.

            Medzinárodná rodina FAST HEROES sa opäť rozrástla, takmer 320.000 detí👧👶👦 z 26 krajín z celého sveta 🌍 sa zapojili do spoločnej misie zachrániť svojich starých rodičov🧓👵. Vďaka vedomostiam, ktoré sa naučili v projekte FAST Heroes SK. Všetky tieto deti👧👦 sú FAST hrdinovia, ktorí už dnes vedia ako rozpoznať cievnu mozgovú príhodu🧠.
            Sme vďační a zároveň hrdí za všetky naše zapojené deti.
            OCENENIE patrí všetkým zapojeným❤️

            Veľké poďakovanie patrí predovšetkým UČITEĽOM👱👩, ktorí deti v tomto unikátnom FAST Heroes SK projekte viedli. Vážime si a sme vďační za VAŠU prácu❤️. Rodičom, ktorí svoje deti zaregistrovali a podporovali a starým rodičom👨‍👩‍👦 za to, že sú pre svojich vnukov a vnučky zdrojom nenahraditeľnej lásky a podpory🌞.

            Ďakujeme a prajeme VÁM krásne leto. ❤️❤️❤️

            https://www.facebook.com/FASTheroesSK

            vaši koordinátori, Ľubica Fidesová a Marek Demeter

          • Škola v prírode

          • Žiaci 4.A a 4.B sa v termíne od 19.6.do 23.6. zúčastňujú Školy v prírode v Bojniciach.
            Deň 1.
            Šťastne sme pricestovali autobusom do Hotela Hlboké v Bojniciach, kde už na nás netrpezlivo čakali naši animátori. Deťom pomohli s batožinou až do izieb, kde sa pomaličky naši žiaci zabývali. Po chutnom obede sme mali kopec zábavných a vyčerpávajúcich športových aktivít. A večer, samozrejme, nechýbala ani diskotéka, ktorú si naši žiaci naplno užili. 😄

            Pani učiteľky Machatová, Sabopálová a Hanesová

          • Celoštátne kolo biologickej olympiády

          • Dňa 16. a 17. 6. 2023 sa konalo Celoštátne kolo biologickej olympiády v Tatranskej Lomnici. Našu školu veľmi úspešne reprezentovala Rebeka Kuželová, žiačka VIII. A triedy. Zíslala výborné 2. MIESTO a cenu DEKANA PRÍRODOVEDECKEJ FAKULTY za najlepšie spracovanú zbierku živočíchov a správu.

            Ďakujem Rebeke za jej svedomitú a úžasnú prípravu na olympiádu. Poďakovanie patrí aj jej mamine, ktorá ju vo všetkom podporovala. Veľké poďakovanie patrí vedeniu školy a našej pani riaditeľke za úžasnú podporu pri realizácii olympiády, veľmi si to obe vážime, ešte raz ďakujeme. Prežili sme nezabudnuteľné zážitky v prekrásnej prírode našich Tatier. Rebeka si nafotila aj živočíchy priamo v prírode a podarili sa jej úžasné zábery. 

            Rebeke prajem krásne prázdniny a potom veľa úspechov v štúdiu na gymnáziu a tiež v osobnom živote. 

            Naša skvelá Rebeka a hrdá učiteľka biológie Hanesová

          • Noc v škole

          • Noc v škole
            19.5. si žiaci 4.A a 4.B vyskúšali, aké je to byť večer bez rodičov. Bol to taká malá príprava na Školu v prírode. 🙂 Deti si pripravili miestnosť na spanie a potom začala tá pravá zábava, ktorú sme, pani učiteľky, kontrolovali. Žiaci si priniesli vlastné hry, knihy, zahrali si vybíjanú v telocvični. Pozreli sme si detský film a niekedy po desiatej hodine, keď by už mali spať sme sa vybrali na školské ihrisko. Bolo krásne vidieť hviezdy a dúfame, že krik našich žiakov nebolo počuť veľmi ďaleko😁. Niekedy pred polnocou deti zaspali a prvé ranné vtáčatá vstávali už o piatej. No podarilo sa nám ich ešte uspať😉a v sobotu ráno sa deti plné zážitkov rozpŕchli domov. Štvrtáci spanie zvládli na jednotku. Teraz sa deti tešia do Školy v prírode, kde pôjdu na budúci týždeň. 🌞
            Triedne učiteľky Machatová a Sabopálová.